Regulament “Padina Fest”
ESTE OBLIGATORIU SĂ SE RESPECTE REGIMUL DE ARIE NATURALĂ PROTEJATĂ A PARCULUI NATURAL BUCEGI PRECUM ŞI A CONDIŢIILOR PRIVIND PROTECŢIA MEDIULUI IN CEEA CE PRIVEŞTE SALUBRIZAREA, ZGOMOTUL, MENŢINEREA INTEGRITĂŢII HABITATELOR NATURALE, A SPECIILOR DE FLORĂ ŞI FAUNA SALBATICĂ.
 1. Prin prezenţa la “Padina Fest”, participanţii acceptă regulamentul intern şi sunt de acord cu demersul organizatorilor de a asigura respectarea lui;
 2. Pentru participarea la unele dintre activităţile montane, este necesară o declaraţie pe proprie răspundere (de asumare a riscurilor); la unele activităţi accesul persoanelor sub 18 ani poate fi interzis;
 3. Organizatorii nu sunt responsabili pentru bunurile participanţilor ori pentru alte eventuale pagube produse;
 4. Este interzisă aprinderea focului în spaţiul destinat “Padina Fest”, parte din Parcul Natural Bucegi;
 5. Deşeurile vor fi colectate şi depozitate în spaţii amenajate în acest sens;
 6. Este strict interzis scăldatul în râu;
 7. Este strict interzis bautul apei din râu;
 8. Este interzis accesul la “Padina Fest” cu obiecte contondente arme albe / obiecte ce pot fi folosite ca arme albe sau orice obiecte care pot produce vătămare corporală; aceste obiecte vor fi confiscate iar organizatorii nu-şi asumă răspunderea pentru returnarea lor;
 9. Este interzis accesul în zona de eveniment cu băuturi de orice fel şi produse alimentare achiziţionate din afara zonei aferente Padina Fest, cu excepţia zonei de campare; toate produsele alimentare trebuie sa fie sigilate (ex. conserve) şi consumate sau aruncate imediat dupa desigilare;
 10. Participanţii vor putea achiziţiona alimente şi băuturi răcoritoare sau alcoolice din zonele special amenajate;
 11. Este interzisă comercializarea de orice fel de produse fără autorizaţia dată de organizatorii “Padina Fest”;
 12. Accesul autovehiculelor în spaţiul destinat parcării se va face exclusiv sub îndrumările responsabililor “Padina Fest”; organizatorii nu pot fi învinuiţi pentru daunele ce pot surveni maşinilor în perioada în care sunt parcate;
 13. Montarea corturilor în spaţiul destinat camparii se va face exclusiv sub îndrumările responsabililor “Padina Fest”, camparea în afara acestui spaţiu fiind interzisă.
 14. Perioada în care se poate folosi camping-ul: 28 Iulie 2016, ora 08.00 – 31 Iulie 2016 ora 20.00.
 15. Pe durata evenimentului se vor realiza înregistrări audio şi video. Persoanele care apar în înregistrările realizate nu pot avea nicio pretenţie faţă de organizatori, producători sau utilizatori.
 16. Pe durata evenimentului înregistrările audio-video si fotografiile NU pot fi realizate cu aparatură profesională fara acordul expres al organizatorilor; materialele respective NU pot fi folosite în scopul difuzării în presa scrisă, audio, online, TV fara acordul expres al organizatorilor, sub sancţiunea plăţii de daune-interese către oganizatori şi/sau artişti;
 17. Pe durata evenimentului înregistrările video şi fotografiile ce au ca obiectiv specii de floră, faună, habitate sau peisaje NU pot fi realizate cu aparatură profesională fără acordul expres al Administraţiei Pacului Natural Bucegi, materialele respective NU pot fi folosite in scopul difuzării in presa scrisa, audio, online, TV fără acordul expres al Administraţiei, sub sancţiunea plăţii de daune-interese către aceasta;
 18. Organizatorii nu-şi asumă răspunderea pentru amenzile şi sancţiunile primite de participanţi de la Administraţia Parcului Natural Bucegi sau alte instituţii abilitate;
 • Accesul la “Padina Fest”, se va face în baza invitației, biletului de o zi sau abonamentului de festival.
 • Biletele sau abonamentele pot fi achizitionate prin rețeaua My Ticket, Iabilet.ro, Eventim sau la intrarea în festival.
 • Deținătorii biletelor de o zi și abonamentelor vor putea intra și ieși liber din zona festivalului pe baza unei brățări pe care o vor primi la intrarea în spațiul de festival, pe perioada de valabilitate a acesteia.
 • Brățara trebuie purtată pe toată perioada ei de valabilitate.
 • Organizatorii “PADINA FEST” nu sunt răspunzători pentru pierderea sau distrugerea brățării care garantează accesul.
 • Persoanele care vor fi găsite în incinta festivalului fără a purta brățara de acces vor fi invitate să părăsească incinta.
 • Brățara nu garantează accesarea atelierelor, acestea din urmă putând fi accesate prin achitarea taxei aferente.
 • Toaletele şi duşurile vor fi folosite doar pe bază de brăţară.
 • Prețurile fiecărui atelier vor fi afișate la punctul INFO al festivalului situat la intrarea în zona de eveniment.
 • Participanții la PADINA FEST 2016 trebuie sa aibă asupra lor un act de identitate (B.I., C.I., pașaport, permis de conducere valabil sau certificat de naștere în cazul copiilor cu vârsta între 8 și 12 ani).
 • Nu este permis accesul minorilor neînsoțiți.
 • Copiii până în 10 ani trebuie să fie însoţiţi OBLIGATORIU de părinţi şi au intrarea gratuită.
 • Copiii între 10 şi 18 ani trebuie să plătească bilet şi să fie însoţiţi de părinţi.
 • Comercializarea tutunului și alcoolului persoanelor sub 18 ani este interzisă prin lege.
 • Obiectele pierdute / găsite pot fi recuperate / lăsate la punctul INFO al festivalului.
 • Pentru participarea la unele dintre activităţile montane este necesară semnarea unei declaraţii pe proprie răspundere (de asumare a riscurilor); la unele activităţi accesul persoanelor sub 18 ani poate fi interzis; persoanele în stare de ebrietate nu pot accesa atelierele care prezintă risc, chiar dacă au bunăvoința de a semna declarația pe proprie răspundere.
 • Organizatorii nu sunt responsabili pentru bunurile participanţilor ori pentru alte eventuale pagube produse.
 • Deşeurile vor fi colectate şi depozitate în spaţii amenajate.
 • Este interzis accesul la “PADINA FEST” cu obiecte contondente arme albe / obiecte ce pot fi folosite ca arme albe sau orice obiecte care pot produce vătămare corporală; aceste obiecte vor fi confiscate, iar organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru returnarea lor.
 • Este interzis accesul în zona de eveniment cu băuturi de orice fel şi produse alimentare achiziţionate din afara zonei aferente “PADINA FEST”.
 • Participanții la festival au obligația să se supună controlului corporal și al bagajelor pentru a evita introducerea în cadrul festivalului a obiectelor contondente și pirotehnice.
 • Participanţii vor putea achiziţiona alimente şi băuturi răcoritoare sau alcoolice din zonele special amenajate.
 • Este interzisă comercializarea de orice fel de produse fără autorizaţia dată de organizatorii “PADINA FEST”.
 • Organizatorii nu pot fi învinuiţi pentru daunele ce pot surveni maşinilor în perioada în care sunt parcate.
 • Montarea corturilor în spaţiul destinat camparii se va face exclusiv sub îndrumările responsabililor “PADINA FEST”.
 •  Pe durata evenimentului se vor realiza înregistrări audio şi video. Persoanele care apar în înregistrările realizate nu pot avea nicio pretenţie faţă de organizatori, producători sau utilizatori.
 • Organizatorii îşi rezervă dreptul de a modifica programul.
You will find here all information about lost and found items and the way to recover or return them. For the General Rules & Conditions click here.

Te-ai hotărât ca între 28 şi 31 iulie să-ţi petreci timpul în mijlocul munţilor bucurându-te de activităţile, concursurile şi concertele oferite de Padina Fest dar încă nu ştii cum să ajungi pe platou? Fii fără grijă, îţi oferim o mulţime de variante.

PadinaPe traseu de munte

Amplasarea festivalului, pe Platoul Padina în Munţii Bucegi, oferă o multitudine de variante marcate de trasee montane şi cele mai frumoase peisaje. Înformează-te bine din timp, pregăteşte-ţi bocancii şi cucereşte muntele.

Ca să-ţi plănuieşti din timp ruta, găseşti aici harta interactivă a traseelor.

Varianta propusă de noi  şi Noemi de la Povesti Calatoare este: Jepii Mari si Jepii Mici.

Pemtru alte trasee găsiţi informatii aici, pe carpaţi.org şi romania-natura.ro 

Cu telecabina

Daca vrei sa vezi zona de la inaltime poti lua telecabina din Busteni. Aşa ai parte şi de o mică pauză la Babele de unde poţi admira valea Prahovei pe o parte şi Padina pe cealaltă.

Traseu: Telecabina Busteni – Babele şi apoi telecabina Babele – Peştera si o plimbare pe jos până la Padina (aprox 15 min).

Cu bicicleta

Vrei să vii cu bicicleta? Nimic mai simplu.  Atunci poti aborda unul dintre traseele de mountain bike.

Sinaia / Targoviste – Moroieni (sat Glod) – Sanatoriu spre hotel Pestra – Padina Sinaia / Targoviste – cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului – Padina Busteni – Babele – Pestera – Padina Sinaia – Cota 2000 – Padina

Cu maşina

 Rute auto: Sinaia – Cabana Cuibul Dorului – Saua Dichiului – Bolboci – Padina.

Nu ai masina cu care sa vii sau mai ai cateva locuri disponibile in autoturism, partajarea masinii este o solutie practica si eco. Este o variantă mai avantajoasă, socializezi şi îţi faci noi prieteni şi nu în ultimul rând, protejezi mediul. 4inmasina.ro îţi oferă combinaţia perfectă: intră pe site-ul lor, alege festivalul la care vrei să mergi, îţi găseşti prieteni de călătorie şi poţi câştiga invitaţii gratuite la eveniment. Oricare îţi va fi traseul şi partenerii de călătorie, noi te aşteptăm cu drag, muzică bună şi multă, multă adrenalină.
Festivalul Padina Fest se desfăşoară într-un cadru natural spectaculos. Timp de patru zile ne delectăm cu susuratul Ialomiţei, munţii care înconjoară poiana, ne căţărăm pe stâncile Vărăriei şi atingem cel mai înalt vârf din Munţii Bucegi la competiţia Direcţia Omu. Oricât de frumoasă ar fi atmosfera de pe platou, noi te sfătuim să nu pleci acasă până nu vezi măcar jumătate din lista cu cele 10 atracţii turistice de pe lângă Padina Fest. Ia-ţi bocancii, rucsacul, neapărat o hartă şi la drum!

1. Lacul Bolboci Barajul, situat la altitudinea de 1438 m, oferă o privelişte de vis asupra întregului lac. Datorită vegetaţiei apa prinde culori verzui-turcoaz. Plecând de la Padina poţi ajunge aici pe bicicletă sau la pas (aprox. 7-8 km). 222281_211841598837958_6115391_n 2. Cheile Tătarului Cheile Tătarului este o arie protejată între platoul Padina și Lacul Bolboci, la o altitudine medie de 1.800 m. Dacă vrei să faci un traseu mai lung poţi merge pe drumul forestier marcat cu cruce albastră ce  porneşte din dreptul cabanei Peştera (1610 m) şi continuă , spre Sinaia sau Moroeni. Poteca se uneşte cu drumul ce vine dinspre cabana Padina (1525 m) continuând apoi spre sud pe valea Ialomiţei. După ce trece prin Cheile Coteanului, traseul se opreşte în cheile Tătarului la aproximativ 1430 de metri. O variantă mai scurtă este dinspre Platoul Padina spre lacul Bolboci, zona cea mai frumoasă a cheilor fiind chiar la coada lacului. Pe versantul stâng al văii Tătarului, la 1548m, se află intrările în cele mai înalte staţiuni paleolitice din România:Peştera Ursului şi Peştera Mică. Cheile Tatarului 3. Peştera Ialomiţei La câteva minute de platoul Padina, pe versantul drept al Cheilor Ialomiței se află peştera cu acelaşi nume.  Localizare şi cale de acces. Peştera Ialomiţei s-a format, prin acţiunea corozivă a apei, în calcarele jurasice din culmea sud-estică a muntelui Bătrîna (Masivul Bucegi), la 1.560 m altitudine absolută, intrarea sa fiind la 18 m deasupra talvegului văii Ialomiţei.Descriere. Este o peşteră mare, cu galerii fosile şi active, dispusă pe două etaje, care însumează 1128 m lungime. Intrarea, orientată spre est, are dimensiuni impunătoare (40 m lăţime şi 20 m înălţime). Până în punctul Pasajul, adică circa 120 m de la intrare, galeria păstrează dimensiunile portalului şi este cunoscută sub denumirea de Grota Mihnea Vodă. La intrarea în Pasaj este amplasată o poartă metalică, continuarea vizitării fiind posibilă numai cu ajutorul ghidului. Dincolo de poartă pătrundem într-un culoar larg de 1—2 m şi înalt de 1,5— 2 m, care ne conduce într-o primă sală (Bolta lui Decebal) puternic ascendentă spre vest. De aici urcăm pe scări o galerie lungă, de 60 m, până La Răspântie, de unde putem coborî spre dreapta într-o mică sală, în care întâlnim cursul pârâului subteran. Din Raspântie, continuând înaintarea pe direcţia principală ajungem în Sala Urşilor — numită astfel datorită numeroaselor schelete de Ursus spelaeus descoperite în ea. Din această sală coborâm spre vest, pe lângă o mică îngrămădire de blocuri şi reîntâlnim cursul pârâului subteran care vine dintr-o galerie strâmtă şi înaltă. Urmăm cursul subteran pe o distanţă de numai 20 m, apoi continuăm înaintarea pe puntea de deasupra râului până La Altar. În acest loc, concreţiunile abundente par să obtureze galeria şi traseul turistic se termină. Printr-o deschidere de dimensiuni reduse s-ar mai poate înainta, în amonte, printr-o galerie incomodă până la o fundătură. Descoperirea mai recentă a acestui sector terminal, precum şi dificultăţile de pătrundere în el au contribuit la păstrare câtorva dintre concreţiunile de calcit. Peştera Ialomiţei a fost săpată de apa care se pierde în calcare din pârâul Horoaba, un afluent pe dreapta al râului Ialomiţa. Fauna care trăieşte aici nu prezintă un interes deosebit. S-au găsit reprezentanţi din aproape toate grupele de faună ce trăiesc în peşterile noastre, dar nu specii troglobionte. Mai importantă ni se pare de semnalat prezenţa unei specii troglofile de coleoptere, Duvalius (Duvaliotes) procerus, răspândită la exterior pe munţii din jurul Braşovului. Pentru informații suplimentare accesațipesteraialomitei.ro
4. Podul cu Florile Trecând de Cheile Tătarului şi urcând pe drumul forestier se poate ajunge la Podul cu Florile, unul dintre cele mai frumoase locuri de belvedere ale lacului Bolboci. aici este locul de unde a fost exploatată piatra pentru construirea barajului. Podul-cu-Florile 5. Babele şi Sfinxul Dacă vii spre Padina Fest cu telecabina, una dintre opriri trebuie să fie neapărat la Babe şi Sfinx.  Mai poţi ajunge să-ţi faci o fotografie cu celebrele monumente ale naturii, urmând traseul marcat cruce albastro din dreptul Hotelului Peştera (1h 1/2). Babeleimages (1) 6. Cascada Obârşia Ialomiţei În drumul spre Vârful Omu se află Cascada Obârşia ialomiţei cu cadere libera de apa ce masoara aproape 100 metri inaltime. Aceasta cascada se numara printre principalele atractii din intregul masiv al Bucegilor, turistii putand ajunge aici prin intermediul numeroaselor trasee marcate. Noi îţi recomandăm traseul bandă albastră ce pleacă din dreptul Hotelului Peştera (1 h 1/2 – 2h). cascada Obarsia ialomitei 7. Cheile Zănoagei Aceste chei de întind pe aproximativ 1 km cu  numeroase diferenţe de nivel pe care le parcurge râul Ialomiţa, în cascade de pe peretii abrupti, înalţi de 200 m. Traseul este bine marcat şi merge când pe o parte, când pe alta a apei, trecerea făcându-se cu ajutorul unor poduri noi din lemn. Din chei se poate ajunge de la Cabana Scropoasa, pe o poteca prin Valea Ialomiţei, spre Cabana Cheile Zanoagei şi mai departe spre Lacul Bolboci. Cheile Zanoagei 8. Lacul Scropoasa Ieşind din Cheile Zănoagei se ajunge la un lac spectaculos, Lacul Scropoasa.  Lacul s-a format prin construirea micuțului baraj de pe Cheile Orzei.  Pe dreapta lacului este amenajată o potecă de pământcu stâlpi de iluminat și podețe numa bună de admirat culoarea verzulie a apei. Lacul Scropoasa 9. Canionul Horoabelor Traseulcătrecanion nu  figurează pe harta turistică a zonei iar la intrarea pe vale te intampină un indicator cu“Accesul interzis fără asistență salvamont”.  Sfatul nostru este să mergi până la prima cascadă (aprox. 25 de minute de mers) urmând cursul de apă şi apoi să continui traseul numai dacă ai pe cineva din Salvamont alături. Canionul Horoabelor 10. Vârful Omu Fie că  participi la concursul de alergare montană Direcţia Omu sau doar faci o plimbare cu prietenii, vârful Omu este de neratat. Situat la 2505 metri altitudine, traseul spre culme pe valea Ialomiţei te va duce pe lângă cascada Ialomiţei, Mecetul Turcesc, Colţul Ocolit şi alte atracţii. Varful_Omu Abia vă aşteptăm pe lângă foc, cu bocancii munciţi şi plini de poveşti de pe munţi şi creste!

Contacts


Contacts In Details